Ezra 27: september 2015

Ezra Bijbels tijdschrift 27: september 2015Dit nummer van Ezra – Bijbels tijdschrift is nog steeds verkrijgbaar. Losse nummers zijn bestelbaar voor 6 euro, incl. verzendingskosten, door overschrijving op rekeningnummer BE98 1237 7805 2493 ter attentie van de Vlaamse Bijbelstichting, met vermelding van ‘Ezra27’.

Leden van de Vlaamse Bijbelstichting krijgen het recentste nummer van EZRA om de drie maanden gratis opgestuurd.
→ Ontdek alle voordelen van het VBS lidmaatschap.

Stilte is een schaars goed geworden. In onze hectische samenleving gaan mensen op zoek om tot rust te komen. Er verschijnen boeken over stilte, er worden stiltegebieden afgebakend, stiltedagen georganiseerd, stilteplekken ingericht, … Maar wat is stilte eigenlijk? En wat vertelt de Bijbel ons over stilte?

Het herlezen van bijbelverhalen brengt vaak een creatief interpretatieproces op gang met soms verbijsterende effecten. Geen enkel detail in de passieverhalen ontsnapte daarbij aan de aandacht. Het verloten van Jezus’ kleren tijdens de kruisiging is één van die details dat een verrassend rijke doorwerking heeft gekend.

In de rubriek ‘Bijbel en bezinning’ lezen we een fragment uit Johannes hoofdstuk 9. We eindigen uiteraard met onze vaste rubrieken ‘Uit de wereld van de Bijbel’ en de boekbesprekingen.

Inhoudsopgave met geselecteerde fragmenten

 

Reacties zijn afgesloten.