Bijbelvertalingen en concordanties

  • Afzonderlijke bijbelvertalingen

De Bijbel in Gewone Taal

Online toegankelijk via debijbel.nl.

 

Willibrordvertaling

Online toegankelijk via rkbijbel.nl.

 

De Nieuwe Bijbelvertaling

Online toegankelijk via debijbel.nl.

 

Naardense Bijbel


De Naardense Bijbel, de vertaling door Pieter Oussoren vind je onder www.naardensebijbel.nl.

 

Statenvertaling

   
De Statenvertaling staat in haar geheel op Internet, inclusief kanttekeningen, apocriefen en een eenvoudige concordantie: www.statenvertaling.net.

 

 

  • Bijbelvertalingen naast elkaar

 

Debijbel.nl

Op deze website van het Nederlands Bijbelgenootschap vindt men een hele reeks Nederlandstalige vertalingen terug die men afzonderlijk en naast elkaar kan lezen: Nieuwe Bijbelvertaling, Bijbel in Gewone Taal, Groot Nieuws Bijbel, NBG-vertaling 1951, Nije Fryske Bibeloersetting, Statenvertaling 1977, Biebel in t Grunnegers, Biebel in de Twentse Sproake, Herziene Statenvertaling, Statenvertaling (Jongbloed-editie), Statenvertaling 1637, Willibrordvertaling (editie 2012). Ook anderstalige vertalingen zijn opgenomen in de lijst van beschikbare teksten: Amplified Bible, Contemporary English Version, English Standard Version, Good News Translation, King James Version, New American Standard Bible, The Message, Biblia Dios Habla Hoy.

Enkele van deze vertalingen kan men gratis raadplegen; om alle mogelijkheden die de website biedt te kunnen benutten, dient men een betalend account aan te maken.
 

Biblija.net


Een verzameling van diverse bijbelvertalingen in andere talen dan het Nederlands zijn digitaal beschikbaar op www.biblija.net.

 

bijbel.opurk.nl


Op de pagina bijbel.opurk.nl kun je drie Nederlandse bijbelvertalingen doorzoeken en vergelijken: de Statenvertaling, de Lutherse vertaling en de Leidsche vertaling.

 

bijbel&koran.nl

Met toegang tot de verhalen die zowel voorkomen in het christelijke als in het islamitische heilige boek.

 

 

Reacties zijn afgesloten.